Ο πρωταγωνιστής του Prison Break, Wentworth Miller, ανακοίνωσε ότι είναι gay!


Ο Wentworth Miller, ο ηθοποιός που πολλές αγαπήσαμε ως Michael Scofield στην επιτυχημένη σειρά Prison Break, ανακοίνωσε ότι είναι gay.

Το outing του Miller δεν έγινε στη γενική ζάλη που επικρατεί στην αμερικανική showbiz με ανακοινώσεις όπως αυτή του Lucas Cruikshank, αλλά με αφορμή την επιβολή αντί-ομοφυλοφιλικών νόμων στη Ρωσία.
Ο Vladimir Putin υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο ένα νόμο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ τον Ιούνιο κατηγοριοποίησε αυτό που αποκαλεί ‘gay προπαγάνδα’ ως πορνογραφία και έθεσε ποινές για όσους την διαθέτουν σε ανήλικους. Ήδη από το 2012 στη Ρωσία απαγορεύονται εκδηλώσεις για την ‘gay περηφάνια’ (gay pride).
Σε αυτό το κλίμα, διοργανώθηκαν αρκετές διαμαρτυρίες στην Αμερικήόπου οι υποστηριχτές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων έριξαν ρωσική vodka στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι νέοι νόμοι δημιούργησαν ανησυχία και στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στη Ρωσία, ειδικά μετά το φιλί ανάμεσα στις Kseniya Ryzhova και Tatyana Firova πάνω στο βάθρο κατά τη απονομή του χρυσού μεταλλίου τους. Οι ρωσίδες αθλήτριες εξήγησαν πως ήταν απλά ένα συγχαρητήριο φιλί, αλλά φαίνεται πως οποιοσδήποτε είναι Ρώσος και φιλιέται αυτές τις μέρες, κάνει πολιτική δήλωση.
Το ίδιο συνέβη πρόσφατα και με την άλτρια Yelena Isinbayena, της οποίας η δήλωση-όπως λέει η ίδια- για τους νόμους της χώρας της παρερμηνεύτηκε δημιουργώντας σάλο στα social media. Σύμφωνα με την αθλήτρια, ο κόσμος θα έπρεπε να σέβεται τους νόμους μιας άλλης χώρας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ίδια υποστηρίζει όποια διάκριση εναντίον των ομοφυλόφιλων.
Ο Wentworth Miller πάντως έστειλε ένα δυνατό μήνυμα στους ομοφυλόφιλους της Ρωσίας λέγοντας τους πως δεν είναι μόνοι. Ο ηθοποιός αρνήθηκε να παραστεί στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αγίας Πετρούπολης γράφοντας στο απαντητικό γράμμα του «Σαν ομοφυλόφιλος πρέπει να αρνηθώ»!
«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τη στάση απέναντι στους gay άντρες και γυναίκες και τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρεται η ρωσική κυβέρνηση», τόνισε ο Miller και συμπλήρωσε πως «η κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή και δεν μπορώ να συμμετάσχω με τη συνείδησή μου ήσυχη σε μια εορταστική περίσταση που διοργανώνεται από μια χώρα όπου άνθρωποι όπως εγώ δεν έχουν το βασικό δικαίωμα του να ζήσουν και να αγαπήσουν ελεύθερα».
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως διαμαρτύρονται ανοιχτά κατά των anti-gay νόμων της Ρωσίας και δεν αποκλείεται και στο μέλλον περισσότεροι celebrities να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Wentworth Miller.
joytv.