Την Δευτέρα η απόφαση για την δολοφονία Παναγούλια


Ενοχή του βασικού κατηγορουμένου ζήτησε η Εισαγγελέας
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ολοκληρώθηκε στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης δολοφονίας του 22χρονου Θεόδωρου Παναγούλια, που βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στις γραμμές του τραίνου στην Εγκάλη Διακοπτού στις 30 Ιούλιο του 2006. Η απόφαση
για την πολύκροτη υπόθεση, αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Στην δικαστική αίθουσα παρόντες ήταν και οι γονείς του 22χρονου, με την χαροκαμένη μάνα να κρατά στα χέρια της την φωτογραφία του γιου της, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν είναι στην ζωή!
Καταπέλτης ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, Θ.Β. Ζήτησε να κριθεί ένοχος για τη συμμετοχή του στη ανθρωποκτονία του Παναγούλια, επικαλούμενη στοιχεία και μαρτυρίες για την δολοφονία του άτυχου νεαρού. Την αθωότητα του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, υποστήριξε ο βασικός κατηγορούμενος Θ.Β, ενώ υποστήριξε πως δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την απολογία του, την ημέρα που φόνου του άτυχου Θοδωρή, είχαν συλληφθεί κάποιοι Αλβανοί με λοστούς στα χέρια για τους οποίους, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε διερευνηθεί ο ρόλος τους. Μάλιστα ο Θ.Β., απέδωσε εμμέσως την εμπλοκή του στην υπόθεση στη στάση της αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε σπουδή για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με την έκθεση της Ιατροδικαστού Αγγελική Τζιόλα, ο 22χρονος Θεόδωρος Παναγούλιας είχε χτυπηθεί σε άλλο σημείο από τις ράγες του τρένου όπου βρέθηκε.
Πηγή: skaipatras.gr