Μια περιουσία θα κοστίζουν τα νεά ποδήλατα με την υπογραφή «Hermès»


Η εταιρεία προϊόντων πολυτελείας «Hermès» φαίνεται πως έχει τη λύση για τους εύπορους καταναλωτές που επιθυμούν να νικήσουν την κίνηση ή να κάνουν βόλτες στην πόλη, αλλά θέλουν να το κάνουν αυτό με... στυλ.


Και ποια είναι αυτή; Η γαλλική «Hermès», που είναι γνωστή κυρίως για τις εκπληκτικές της τσάντες και τα μεταξωτά της φουλάρια, πρόκειται να λανσάρει τον επόμενο μήνα τη δική της σειρά από χειροποίητα ποδήλατα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε επίσημη παρουσίαση της εταιρείας στο Παρίσι.

Για το λόγο αυτό έχει σχεδιάσει δύο ποδήλατα με ελαφρύ σκελετό, τα οποία ονομάζει «Le Flâneur d'Hermès» και «Le Flâneur sportif d'Hermès».

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό ποδήλατο, εύκολο στη χρήση και όχι ένα διακοσμητικό αντικείμενο», είπε ο Φρανσουά Ντορέ,  επικεφαλής του τμήματος «Hermès Horizons».

«Αυτό έπρεπε να είναι απλό, αποτελεσματικό, εύκολο στη χρήση, ευχάριστο και κομψό», πρόσθεσε.

Τα ποδήλατα της «Hermès» είναι  φτιαγμένα από ανθρακονήματα και σχεδιασμένα να απορροφούν τους κραδασμούς. Μεταξύ άλλων, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει από οκτώ έως έντεκα ταχύτητες στο κέντρο του πίσω τροχού τους, ενώ, αν και δεν υπάρχει μπροστινό καλάθι, διαθέτουν μπαγκαζιέρες υποστήριξης. Το τιμόνι τους και η σέλα είναι, επίσης, φτιαγμένα από δέρμα.

Κανείς θα μπορεί να διαλέξει, συν τοις άλλοις, ανάμεσα σε τρία χρώματα. Κόκκινο, ανθρακί και λευκό. 

Το μόνο εμπόδιο, ωστόσο και αφού η τσέπη κάποιων το... αντέχει, είναι η στάθμευση, καθώς ένα ποδήλατο που αναμένεται να κοστίζει 8.100 ευρώ, σίγουρα δεν είναι ασφαλές στον δρόμο, όσες αλυσίδες και αν του βάλει κανείς...

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως τον τελευταίο καιρό τόσο η «Hermès» όσο και άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας επεκτείνονται πέρα από τη μόδα και τα αξεσουάρ, σε άλλους χώρους με σκοπό να λάβουν ένα μεγαλύτερο μερίδιο από τα πορτοφόλια των πλουσιότερων καταναλωτών εν μέσω επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της βιομηχανίας.


thebest