Είναι ένα πεντανόστιμο σνακ που μας παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και ενισχύει την καλή υγεία. Τα αμύγδαλα ανήκουν στη λίστα με τις πιο υγιεινές τροφές, υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δε γνωρίζουμε για αυτά.
1. Τα αμύγδαλα κατατάσσονται στην ίδια οικογένεια με το ροδάκινο
Ο νόστιμος ξηρός καρπός είναι ουσιαστικά το φρούτο της αμυγδαλιάς, η οποία ανήκει στο γένος Προύμνη (Prunus), της οικογένειας των Ροδοειδών (Rosaceae). Αυτή η κατηγορία φρούτων περιλαμβάνει δέντρα και θάμνους που παράγουν εδώδιμα φρούτα, όπως τα κεράσια, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.
2. Τα αμύγδαλα είναι οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες
Τα αμύγδαλα περιέχουν μόλις 160 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια. Επίσης, μας παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από κάθε άλλο ξηρό καρπό, ενώ περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
3. Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό γάλα από αμύγδαλα
Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά αμύγδαλα, ένα γλυκαντικό της επιλογής μας και λίγο νερό.
4. Τα αμύγδαλα προστατεύουν από αρκετές ασθένειες
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2006, μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα περιέχουν τόσες πολυφαινόλες, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο, όσες και το μπρόκολο ή το τσάι.
5. Τα αμύγδαλα είναι πιο υγιεινά όταν είναι ωμά
Τα ψημένα αμύγδαλα μπορεί να περιέχουν λιπαρά trans ή άλλα ανθυγιεινά λιπαρά.
thebest