Πιο τυχερά τα παιδιά που γεννιούνται το β’ εξάμηνο του έτους!




Στην Ελλάδα τα παιδιά που γεννιούνται στα τέλη του χρόνου θεωρούνταν άτυχα καθώς όταν η 1η Απριλίου καθόριζε πότε θα ξεκινούσαν το σχολείο, όσα γεννιούνταν αργότερα «έχαναν χρόνο». Επιπλέον, τα αγόρια που γεννιούνται στα...

τέλη της χρονιάς χάνουν για λίγες εβδομάδες ή και ημέρες την ευκαιρία να πάνε μια χρονιά αργότερα στον Στρατό, ενώ τα κορίτσια κάποιες γιαγιάδες τα θεωρούν ακόμη πιο άτυχα διότι «παίρνουν άδικα έναν χρόνο στην πλάτη τους».

Στη Γαλλία ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ολοι γνωρίζουν ότι τα πρωτάκια που έχουν κλείσει τα 6 αποδίδουν καλύτερα διότι είναι πιο ώριμα, η υποχρέωση της στράτευσης έχει καταργηθεί από την προεδρία Σιράκ, ενώ ουδείς ασχολείται με την ηλικία των γυναικών. Στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι ένα παιδί που γεννιέται τον Δεκέμβριο απολαμβάνει (τουλάχιστον μέχρι να κλείσει τα 4 χρόνια του) ένα επίπεδο ζωής κατά 13% υψηλότερο από ένα παιδί που γεννιέται τον Ιανουάριο. Οχι μόνο το ίδιο, αλλά και τα μεγαλύτερα αδέλφια του! Και αυτό επειδή τα παιδιά που γεννιούνται στην αρχή του έτους καταγράφονται φορολογικά την επόμενη χρονιά (όπως και σ’ εμάς, άλλωστε), οπότε οι φοροελαφρύνσεις καθυστερούν.

Επίσης, τα παιδιά που γεννιούνται τους πρώτους μήνες του έτους ίσως δυσκολευθούν να βρουν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό. Από αυτή την άποψη την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζουν και τα παιδιά που γεννιούνται και το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Οπως φαίνεται, οι καλύτεροι μήνες για να γεννήσει κανείς είναι οι καλοκαιρινοί. Χάθηκε, δηλαδή, η φετινή χρονιά…

perierga